Școala de filosofie

Articole Naționale

alexandria

Orașul Antic Alexandria

Articol de Nataliya Petlevych Odată a existat un oraș cunoscut drept „cel mai mare emporiu din întreaga lume” (Strabon, Geografia). Generație după generație, a atras cei mai străluciți savanți, filosofi,…
Citește mai departe 
jung-freud

O metodă periculoasă: Relația dintre Freud și Jung (și alții)

Articol de Alfredo Aguilar „Oamenii ar putea învăța din greșelile lor, dacă nu ar fi atât de ocupați să le nege.” – Carl Gustav Jung O metodă periculoasă este un…
Citește mai departe 
roman-kingdom

Cei Șapte Regi ai Romei

Articol de Agostino Dominici Perioada cunoscută sub numele de Regatul Roman, cu cei șapte regi ai săi, reprezintă timpul în care semințele unei civilizații emergente au fost ferm plantate în…
Citește mai departe 

Regândirea artei contemporane în Antropocen – Estetica Planetară

Articol de Siobhan Farrar „Antropocen” este termenul care definește epoca post-industrială, în care activitatea umană a alterat ireversibil planeta și mediul său. Ascensiunea Antropocenului aduce provocări în toate domeniile vieții,…
Citește mai departe 

Lecțiile Prosperității

Articol de Gilad Sommer „Nicio societate nu poate fi cu adevărat prosperă și fericită, dacă marea majoritate a membrilor săi sunt săraci și mizerabili.” (Adam Smith) „Cele mai bune lucruri…
Citește mai departe 

Citire rapidă sau citire lentă

Articol de Antonin Vinkler Citirea rapidă are avantajele sale – economisește timp atunci când orele sau zilele disponibile sunt limitate, iar volumul de pagini este copleșitor, sau atunci când atractivitatea…
Citește mai departe 

Legătura invizibilă dintre filozofie și astronomie

Acest articol nu a fost scris ca un tratat de astronomie și nici de filosofie. Este doar un efort de a arăta modul în care studiul sistemului planetar poate fi…
Citește mai departe 

Ashurbanipal și biblioteca sa

În prezent, la Muzeul Britanic se desfășoară o expoziție despre Ashurbanipal, regele Asiriei. Nu ar fi deloc surprinzător dacă nu ați auzit niciodată de numele său, deoarece nici regele, nici…
Citește mai departe 

Cum se plăsmuiesc visurile

Autor: Jorge Angel Livraga În această lume de visuri și de iluzii, să ne întrebăm dacă suntem cu adevărat o lumină care brăzdează orizontul. Suntem Oameni, Filosofi, sămânță a Omului…
Citește mai departe 

Universul ca fiinţa vie

Jorge Angel Livraga Aceasta nu este o ipoteză de lucru şi nici o teorie; este o realitate. Viaţa-Una este şi se află în totul. Ceea ce se cheamă, în mod…
Citește mai departe 

Când zidurile nu mai sunt ziduri

Jorge Angel Livraga O tehnică de pictură murală milenară a devenit o modă de ultima oră. O problemă controversată îl însoțește pe om încă de când acesta și-a înălțat primele…
Citește mai departe 

Dificila artă de a trăi în realitate

Jorge Angel Livraga Extrasă din secolul trecut, inerția istorică care se mândrește cu pozitivismul său și pe care toți o târâm prin educația noastră mai mult sau mai puțin enciclopedică,…
Citește mai departe 

Curtuazia

Jorge Angel Livraga Pentru început vom clarifica adevăratul sens etimologic și ideologic al cuvântului „Curtoazie”. Provine din vechea semnificație a cuvântului „Curte”, un loc în care se reuneau să discute…
Citește mai departe 

Drumul invers

Jorge Angel Livraga Când citim paginile Istoriei, ies în evidență figurile de talia unui Alexandru, a unui Iulius Cezar, Napoleon, Bolivar, ele fiind cele mai relevante și aproape singurele vizibile…
Citește mai departe 

Cursuri de filosofie

Află mai mult
Politica de confidențialitate
2022 - Copyright, New Acropolis Moldova
Made by ROI SYSTEMS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram