Școala de filosofie

FAQ

De ce este nevoie pentru a deveni membru?
Dacă doriți să participați la evenimentele noastre filosofice, culturale și de voluntariat, tot ce trebuie să faceți este să vă adresați la cel mai apropiat sediu al organizației noastre, din țara în care vă aflați.

Pentru a afla locațiile noastre din toate țările unde noi activăm accesați linkul: https://www.acropolis.org/en/where-are-we.

Sau trimiteți datele voastre de contact, pe adresa de e-mail a sediului nostru din țara în care locuiți. Oricine este interesat să se alăture organizației și să împărtășească valorile pe care aceasta le promovează se poate înscrie la Cursul introductiv de Filosofie Comparată a Estului și a Vestului pe care Școala de Filosofie în Tradiția Clasică a Organizației Internaționale New Acropolis îl oferă în mod regulat la toate centrele sale.

La acest curs vi se vor oferi cunoștințele necesare despre principiile și activitățile noastre în diferitele sale fațete și baza lor filosofică. Statutul de membru vă dă dreptul de a primi educație și formare continuă, urmând un program de studii care este adaptat nevoilor oamenilor și nu necesită calificări anterioare.

Cursurile noastre nu sunt concepute doar pentru scopuri teoretice sau academice, ci pentru a oferi explicații care sunt utile pentru viața de zi cu zi. Membrii Organizației Internaționale New Acropolis sunt bine integrați în mediul lor social și familial, deoarece activitatea lor ca membri nu îi separă sau izolează.
Care sunt taxele?
Fiecare centrul al New Acropolis decide cuantumul taxelor sale, în funcție de locația sediului și de posibilitățile participanților săi.

În cazul New Acropolis din Republica Moldova contribuția de membru este stabilită și menționată în Statul organizației înregistrat la Ministerul de Justiție a RM cu numărul IDNO 1014620001586, începând cu data 4 martie 2014.

Contribuția lunară de membru este 50 mdl pentru elevi, studenți și pensionari, și 100 lei pentru angajați, sau se stabilește individual în cazul în care unii participanți doresc să contribuie cu o sumă mai mare, sau cu o sumă mai mică din motive variate.
Cum se autofinanțează New Acropolis?

Există un sistem financiar descentralizat, cu audituri externe regulate. Veniturile sale și sustenabilitatea financiară se bazează pe patru piloni:

  1. Cursuri de formare și vânzare de produse culturale și artizanale realizate în centrele noastre;
  2. Toți membrii achită o contribuție sau abonament lunar, care îi dă dreptul să participe la toate activitățile asociației și să aibă acces la rețeaua internațională de centre culturale ale Organizației Internaționale New Acropolis;
  3. Donații ale voluntarilor, împreună cu un număr foarte mic de personal administrativ eficient;
  4. Donații și sponsorizare din partea companiilor private și a altor instituții.
Este Organizația Internațională New Acropolis legată de vreo organizație religioasă sau mistică?
Nu. Principiile fondatoare cer respect pentru diferitele forme instituționalizate de religie. Suntem convinși că ignoranța și fanatismul nu generează decât violență și ură „în numele lui Dumnezeu”, așa că invităm studenții să întreprindă un studiu comparativ detaliat care va ajuta la generarea de legături de înțelegere în loc de ziduri de separare.

Credem în Dumnezeu și respectăm diferitele forme religioase ale membrilor noștri, iar acest lucru dă posibilitatea New Acropolis să existe și să prospere în țări creștine, budiste, musulmane sau în orice alte țări.
New Acropolis este de stânga sau de dreapta?
Studiul ciclurilor istorice și principiile filosofice ale căutării unei societăți juste fac parte din programul nostru educațional. Ca și în cazul religiei, credem că pozițiile fanatice și limitate generează doar violență și separare, în timp ce un studiu profund al istoriei și o reflecție asupra acesteia oferă indivizilor instrumente de toleranță și înțelegere față de concetățenii lor. Societățile noastre au nevoie de cetățeni care sunt dispuși să lucreze împreună pentru binele comun, dincolo de orice preferință politică.
Este New Acropolis încadrată legal?

Da. În toate țările în care funcționăm, fiecare dintre centrele noastre este înregistrat la autoritățile competente și respectăm cu strictețe legislația fiecărei țări. De asemenea, promovăm respectul pentru lege în rândul membrilor și prietenilor noștri. În plus, în calitate de asociație internațională non-profit Organizația Internațională New Acropolis (I.O.N.A.) este înregistrată la Registrul Internațional al Asociațiilor, recunoscut prin Decretul Regal din 12 februarie 1990 nr. 3/12-941/s al Regatului Belgiei.

Pot să mă alătur activităților New Acroplis fără a fi membru? Cum?
Oricine poate participa la diferitele programe de voluntariat și activități culturale și sociale oferite de centrele I.O.N.A. în jurul lumii.

Acest lucru vă va permite să vedeți activitățile și principiile noastre în acțiune.
Există câteva comentarii critice în circulație care încearcă să discrediteze New Acopolis. Care este poziția organizației cu privire la aceste critici?
Înțelegem că cei care se simt amenințați de respectul nostru deschis pentru diversitate ar putea să nu fie de acord cu noi și, în anumite momente, ne-au atacat.

Deși respectăm critica și putem învăța din ea, nefiind perfecți, respingem și denunțăm calomnia care este folosită uneori de oameni fără scrupule pe internet și în unele mass-media.

Răspunsul nostru nu poate fi decât exemplul muncii noastre în sprijinul educației și libertății de gândire în peste cincizeci de țări și ușile noastre deschise tuturor celor care doresc să ne cunoască.
Ai o întrebare? Contactează-ne acum.
Politica de confidențialitate
2022 - Copyright, New Acropolis Moldova
Made by ROI SYSTEMS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram